BIZTONSÁGOS, ÉRINTÉS MENTES KISZÁLLÍTÁS. BANKKÁRTYÁS FIZETÉS A WEBOLDALON.

10% TÖRZSVÁSÁRLÓI KEDVEZMÉNY ONLINE RENDELÉSKOR!

Köszönöm, hogy ide kattintottál és érdeklődéseddel megtisztelsz.

Kiss Tamás vagyok, a Tüzestál alapítója, tulajdonosa és séfje.

Gyermekkoromban inkább az elektrotechnikai dolgok iránt érdeklődtem, első szakmám szerint elektroműszerész vagyok.

Édesapám gyerekkoromban nagyon sokat és jól főzött, én pedig ott sündörögtem mellette a konyhában – valahogy így kezdődött…

Gondoltam próbáljuk meg, hátha ragadt rám valami.

Fiatalon becsatlakoztam egy nagyon jó barátom mellé, aki akkoriban a margitszigeti Thermal Hotelben dolgozott és  együtt végeztük a szakács iskolát, majd együtt voltunk gyakornokok. Az ott dolgozó séfek – Kovács Ferenc séf úr, Juhász Benga séf úr és Palotai séf úr – a szakma elismert, agyszerű szakemberei, ők szerettették meg velem ezt a világot.

Továbblépve dolgoztam az Öreg Halász étteremben, a Duna Plázában, majd a Lurdy Házban, ahol már 3 üzletnek voltam a séfje és a kezem alatt dolgoztak a szakácsok. Ez egy nagyon jó időszak volt, de aztán minden ember életében eljön, amikor rátalál a szerelem – én ott ismertem meg a feleségemet. Választanom kellett, mert nem működött volna a kettő együtt. Így kerültem a Taverna Zorbas-ba, majd unokatestvérem által a Régi Siposba, ami akkoriban kiemelten nívós  étterem volt, nekem pedig remek fejlődési lehetőség. Nagyon szerettem ott dolgozni és minden lehetőséget meg is kaptam a tulajdonosoktól. Ráadásul abban az időben Miki bácsihoz járt Puskás, sőt, az egész foci és vízilabda válogatott is – volt, hogy éjfélkor jöttek az olasz vízipólósok. Hatalmas élmény volt, hogy élő legendákkal találkozhattam. Sok mindent tanultam ott: alázatot, munka iránti tiszteletet, vendég-központúságot – hiszem, hogy  ezek nélkül nem is lehet előrehaladni.

Plusz munkákat is vállaltam, így elmentem kisegíteni egy étel házhoz szállítást végző étterembe és bevallom nagyon megtetszett. Itt kezdtem el álmodozni, tervezgetni,  hogy mi lenne, ha saját vállalkozásba kezdenék. Persze, ehhez kellett a feleségem és korábbi „tanáraim” is, akik támogattak. Például a szlogenünket –

„Ördögien jól főzünk, pokolian gyorsak vagyunk”

– Juhász Benga mondta nekem 12 éve, és azóta is ez a jelmondatunk.

A terv megvolt, így összeálltam egy gyerekkori barátommal és  vele 2006-ban megalapítottuk a Tüzestálat. Ő volt az ügyvezető, én pedig a szakmai igazgató. Az első konyhánk Újpesten, a Fóti úton volt és csak házhoz szállítást vállaltunk. Az első 3 évben szinte bent éltem, de sok tervezés és álmodozás után lendületet kapott a Tüzestál. Ahogy telt az idő, úgy gondoltuk, hogy fejlődni kell. Elindítottuk a kiszállítást a XI. kerületben, majd később a belvárosban az Izabella utcában is. Közben folyamatosan jöttek a kívánságok a több éve tőlünk rendelő törzsvevőinktől, hogy legyen egy beülős hely, ahova el is tudnak jönni hozzánk. Később újragondoltuk a koncepciónkat és kisebb konyháinkat elhagyva eldöntöttük:

Megnyitjuk a Tüzestál Éttermet!

A nagy lehetőség sem váratott magára, sikerült megszereznünk a korábban Demlyén István által működtetett Demizson étterem épületét és neki is láttunk álmunk megvalósításának. A Demlyén családdal azóta is jó kapcsolatot ápolunk, voltak már vendégeink is, sőt még avval is megtiszteltek bennünket, hogy írtak éttermünk Vendégkönyvébe is.

Jelenleg koncentráltabban, nagyobb konyháról biztosítjuk a gyorsabb kiszállítást és visszatérő vásárlóink régi nagy kérésének is eleget téve 2017-ben megnyitottuk a Tüzestál Éttermet.

Az első évben már túl is voltunk több, mint 80 rendezvényen – volt már nálunk esküvő, születésnap, céges buli, keresztelő, sőt, még halotti tor is. Beindítottuk heti menü szolgáltatásunkat és új catering szolgáltatásunk keretében mi is kivonultunk rendezvény helyszínekre.

Ami a hátrányunk az egyben előnyünk is: Újpesten vagyunk, annak is a külső részén: ide nem jönnek be az utcáról csak úgy az erre sétálók és végképp nem járnak erre külföldiek, mint a belvárosban.

Mivel éttermünk közvetlen szomszédságában nem igen vannak lakóházak, ezért zenés délutánok, esték megrendezésére nálunk előnyösebb lehetőséget találsz !
Elhelyezkedésünkből adódóan tudjuk, hogy nekünk folyamatosan jobban meg kell dolgozni a Vendégeink figyelméért és hűségéért. El kell érjünk Benneteket, hogy eljöjjetek hozzánk, ezért ételeink ízére, a széles kínálatra, a felszolgálás minőségére és éttermünk kényelmére sokkal nagyobb figyelmet fordítunk, mint mások.

Éttermi design-unk kialakítása nagyrészt a feleségem munkája. Meghívtunk ugyan egy designert, aki adott ötleteket, de lényegében a feleségem és az én munkám volt.

A díszítések, asztali díszek mind a feleségem kézzel készített dekorációi. Mindent magunk csináltunk – például én festettem, én választottam ki a lámpákat.

Jól dolgozni csak jó csapatban lehet, ezért olyan embereket választottam magam köré, akik szeretik a szakmát, fontos számukra az elkötelezettség.

Összesen 25 fős a csapatunk, melynek nagy része már 7-9 éve velem tart.

A séfünkkel még a Margitszigeten dolgoztunk együtt, már 11 éve együtt dolgozunk. Úgy gondolom, hogy csapatunk tagjai jelentős részben megtalálták nálunk a számításaikat. Csapatunkban a családias jelleget megtartjuk – én nem is tudnék úgy szakácsként dolgozni, hogy közben azt mondja valaki „főnök úr”. A lazaságot meg kell hagyni, mert vigyázzállásban nem lehet dolgozni. Szeretem kollégáimnak megadni a szabadidőt, nem akarom, hogy abba a helyzetbe kerüljenek, mint amiben én is voltam – a szabadnap kell, hogy regenerálódj, és amikor ide visszajössz, csak ezzel tudj foglalkozni. Dolgozóink ebédre ugyanazt a napi menüt eszik, mint a vendégek, és nap végén tetszőlegesen választhatnak vacsorát. Azt gondolom, hogy ezek az apró dolgok hozzájárulnak ahhoz, hogy megbecsüljenek és szeressék a munkájukat.

Mit ígérhetek Neked ha a jövőben ellátogatsz hozzánk ?

Gőzerővel dolgozunk a kínálatunk bővítésén, például nyárra már érkeznek a finom koktélok ! Tervezünk új programokat is: tavaly szerveztünk  már görög estet – görög zenészekkel, görög ételekkel, tányértöréssel -, ami telt házasra sikerült. Szeretnénk több irányba is nyitni, tervben van például egy borest is. Közelgő eseményeinkről mindig friss híreket olvashatsz majd itt a honlapunkon a Tüzes Hírekben >>>

Szeptembertől különváltunk az üzlettársammal, azóta én irányítom az üzletet a feleségemmel. Szeretünk emberekkel dolgozni, így azt gondolom, hogy most fogunk tudni még jobban fejlődni. Én elsősorban szakácsnak tartom magam, szeretnék a konyhai munkában teljes odaadással részt venni, ezért nyitnom kellett. Szükségem van olyan emberekre, akik a többi feladatban hozzáértésükkel tudják segíteni a Tüzestál jövőjét, fejlődését. Kellenek azok az emberek, akikkel tudunk közösen, egy csapatban dolgozni. 2018-tól már egy marketinges csapattal is együtt dolgozunk, akik a programok szervezésében tudnak segíteni nekünk, illetve felépítették ezt a teljesen új honlapot nekünk, amin napi szinten, a legfrissebb híreinket el tudjuk juttatni hozzátok, tudtok kényelmesen online rendelni, asztalt foglalni vagy rendezvényre, cateringre ajánlatot kérni. Segítenek nekünk kezelni a közösségi média csatornáinkat is, hogy az aktualitásainkról mindig elsők között értesüljetek.
Végül de persze nem utolsó sorban most, hogy a feleségem már velem dolgozik, megvan a designerem, aki mindig gondoskodik arról, hogy az éttermi környezet az évszak aktualitásainak és ünnepeinek megfelelően komfortos és esztétikus legyen. Erősíti továbbá a back office csapatot, így adminisztratív területen támogatja éttermünket.

„Számomra ezek az értékek – ha egy jó ételt megfőzök, vagy egy olyan vendéggel találkozom, aki elégedett. Egy szakács életében ez a legjobb dolog.”

Bízom benne, hogy hamarosan Téged is Vendégeink között üdvözölhetünk.

Várunk szeretettel !