BIZTONSÁGOS, ÉRINTÉS MENTES KISZÁLLÍTÁS. BANKKÁRTYÁS FIZETÉS A WEBOLDALON.

10% TÖRZSVÁSÁRLÓI KEDVEZMÉNY ONLINE RENDELÉSKOR!

 • Comments (0)

Ballagás, érettségi, nyár . . . Perzselő napsütés, tikkasztó meleg.
Egész nap az irodából figyeled, hogy kint beköszöntött már a nyár?
Vagy pont a forró napsütésben szaladgálsz egy autóban vagy egy motoron ?

Netán az egész napos rohangálásban észre sem vetted, hogy elhaladt melletted a tavasz és rád mosolygott a nyári napsugár?

Azt tudtad, hogy az első gombóc fagylaltokat a kínaiak gyúrták, valószínűleg kb. 5000 évvel ezelőtt, akkoriban még hóból és gyümölcsökből keverve de később eljutott Egyiptomba és a földközi-tengeri országokba is.

Történelmünkből nem is egy híres fagyi rajongót ismerhettünk meg:

 • Nagy Sándor például a katonáinak ezt szolgálata fel frissítő gyanánt
 • Hippokratész gyógyírként ajánlgatta betegeinek – azt nem tudjuk, hogy testi vagy lelki gyógyírnak szánta 🙂
 • Néró császár annyira fagyi-fanatikus volt, hogy többszáz kilóméterről is képes volt jeget hozatni kedvenc édessége elkészítéséhez
 • Marco Polo kínából visszatérve rengeteg recepttel gazdagította az olasz konyhát, ahol az előkelőségek kedvenc desszertjévé vált a fagylalt.

Az első kézműves fagyizó a leírások alapján Párizsban nyitott meg de ez a jéggel készült finomság igazán elterjedni az ipari forradalommal tudott csak, hiszen mind előállítása, mind folyamatos, megfelelő hőmérsékleten történő tárolása kihívás elé állította az akkor korok nassolni vágyóit.

Nyilván nem hasít beléd a felismerés ha azt mondjuk:

A statisztikák szerint mára perzselő nyaraink legüdítőbb és legszeretettebb édessége a fagyi.

Hogy Hippokrátésznak igaza volt-e vagy sem ?!

Ennek mentünk utána . . .
Több helyen is találtunk rá említést, hogy ennek a krémes finomságnak számos jótékony hatása lehet az emberi szervezetre.

 • Elfogyasztása kellemes közérzetet eredményez, hiszen szó szerint lehűti testünket a forróságban, ezáltal le is nyugtatja szervezetünket.
 • Agyi kutatások szerint pedig egy jeges finomság elfogyasztása ugyan azt az élményt eredményezi agyunkban, mintha meghallgattuk volna a kedvenc zenénket vagy relaxációt végeznénk.

Beleástuk magunkat ebbe a témába és valóban van a fenti tézisnek valóság alapja:

A nyugtató élmény eléréséért a boldogság-hormontermelődésért egy esszenciális aminosav, azaz a triptofán felelős. Fontos azonban tudni, hogy ez a folyamat csak akkor megy végbe a szervezetünkben, ha tej vagy tejszín alapú édességet fogyasztunk, mivel ez az aminosav csak ezekben az összetevőkben található meg.

És akkor most állj meg egy pillanatra !

Az hogy lehet, hogy Néró több száz kilóméterről beszerezte magának, Hippokrátész már “receptre írta fel” Te pedig még idén meg sem kóstoltad ?!

Mi szeretnénk lehűteni Téged is 🙂

A Tüzestál jéghideg fagyikelyhei olasz receptúra alapján készült főzött fagylaltokból készülnek.
A tejes alapanyagúak – brownie, hupikék, vanília ízek -, állati eredetű tejszínből készülnek, a gyümölcs alapanyagú – mangó, eper – fagylaltjaink azonban  tejterméket nem tartalmaznak, válogatott gyümölcsökből készülnek, minimum 24-28 % gyümölcstartalommal.

Rendkívül intenzív íz-orgiában lesz részed nálunk !

Hogy fokozzuk az élményt, azt javasoljuk, látogass el hozzánk esténként ! Élvezd ki a nyárestéket hangulatos kerthelyiségünk kényelmében és hűtsd le tested, nyugtasd meg lelked a Tüzestál új fagyikelyheivel. Neked melyik lesz a kedvenced?

 • A somlóis fagyi kehely,
 • az epres fagylalt kehely vagy
 • a gyümölcsös fagylalt kehely?
 • A legkisebbeket külön gyerekkehellyel várjuk.

Hogy biztosan legyen számodra egy kényelmes helyünk, az alábbi foglalással biztosíts egy kellemes és pihentető sarkot magadnak ! Az asztalfoglalás nálunk csak egy mozdulat :

  Sikeres foglalás esetén átirányítjuk Önt egy nyugtázó oldalra!

  Ne feledd, a közvetlen közelben mindig könnyen találsz szabad parkolóhelyet, ráadásul a parkolás körülöttünk mindenhol ingyenes.

  10
  máj
  2018

  Vélemény, hozzászólás?

  Keresés…