A kenyér, a pékáruk, a tészták mindig az étkezés, a konyha alap-élelmiszerei közé tartoztak. Azonban míg régebben nagyanyáink otthon, maguk sütötték a család kenyerét, mindenféle adalékanyagoktól mentesen, az utóbbi évtizedekben inkább a gyári tömeggyártás irányába tolódott el ennek az alap-élelmiszernek az előállítása.
Ugorjunk egyet az időben: 2018.
Rengeteg táplálék allergiás, intoleranciával, autoimmun betegséggel küzdő embertársunk keresi boldogulását.
Az orvos-diagnosztika fejlődésének köszönhetően ma már egy kialakuló cukorbetegség még az előszobában nyakon csíphető, ezt az átmeneti állapotot ma úgy hívják: inzulin rezisztencia.
Cukorbetegek, inzulin rezisztenciával, egyéb ételallergiával, intoleranciával élők sokasága keresi a lehetőséget és egyben a megoldást, hogy alapvető élelmiszereit beszerezhesse, fogyaszthassa.
Te is érintett vagy? Mi gondoltunk Rád is!
Pihenj, nem kell otthon mindig főzni. Rendeljetek bátran a családnak és már Neked sem kell lemondanod a frissen sült készételek rendeléséről.
Korábban, 8-9 éve készítettünk már teljes kiőrlésű búzalisztből pizzatésztát de akkoriban még nem volt ekkora igény rá, így levettük az étlapról. Most újra elővettük és leporoltuk a korábbi receptet. IR-ben jártasok tanácsára a cukrot és a tejet is elhagytuk a tésztájából és persze folyamatosan teszteltük, hogy kellően ízletes lett-e.
Nehéz időszak volt ennyi pizzát végigkóstolni, -na jó ez nem igaz 😅 (bennfentes infó, hogy 4 napon keresztül pizzát ettünk ) – de végül megszületett a 100%ban tejmentes, cukormentes, teljes kiőrlésű tésztánk.
További is gondoltuk, így a teljeskiőrlésű liszttel készült ételeink körét tovább bővítettük.
Fontos tudnod, hogy konyhánk nem glutén mentes!
Nyersen 100 gr TK pizza alapban: Energia: 193,8 Kcal, Fehérje: 7,1 g, Zsír: 15,2 g, Szénhidrát: 33,8 g. Nyersen 45dkg pizzatészta tápanyagértéke: Energia: 862 Kcal, Fehérje: 31.81 g, Zsír: 67,87 g, Szénhidrát: 150,68 g