10% TÖRZSVÁSÁRLÓI KEDVEZMÉNY ONLINE RENDELÉSKOR!

+ 1db dobozos cola főételenként

  • Comments (0)

„Táncolni kell,uram. A zene majd csak megjön valahonnan.”

Zorba, a görög – Senkinek sem kell bemutatni ezt a ’60-as években forgatott filmet.

Az Anthony Quinn által megformált Alexis Zorba alakja kijózanító betekintést ad a valódi görögök népi temperamentumába.
A táncuk pedig . . . semmihez sem hasonlítható. Nincs olyan, akinek a jellegzetes görög zene hallatára lelki szemei előtt meg ne jelennének a híres tánclépések, a tengerparton szirtakit járó görögök.

A film összességében a görög pozitív gondolkodás lényegét tanítja meg nekünk,  hogy mindig az élet napos oldalát nézzük és mindig, mindent teljes szívvel és erőbedobással csináljunk.

Szó sincs róla, hogy a film egy vígjáték lenne, kőkemény dráma, melynek megnézését Neked is szívből ajánljuk! Zorba tanítása a pozitív gondolkodás felé fordítja a gondolkodásmódodat, egy teljesen új világba nyit kaput neked:

„Megvan magában minden, csak egy kis őrültség hiányzik. Különben mi értelme van az életnek?”

Ez a jellegzetesen görög életfelfogás más ismert filmnek is szolgált tartalmul:

Nézzük mindjárt a 2001-es Bazi nagy görög lagzit, amikor a görög családba egy amerikai fiú házasodik be, Chicagoban. A család szerint kétféle meber létezik: a görög és aki görög szeretne lenni. Vagy mégsem? Itt aztán elszabadul a pokol! Nincs mese: az apának el kell viselnie az amerikai fiút, a srácnak pedig el kell viselnie új családja tagjait. A főszereplőnek, a Nia Vardalos által eljátszott Toulának kell szembesülnie az élet egyik legnagyobb feladadával: az elfogadással. Elfogadni, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást és elfogadni, hogy az élet egy folyamatos változás, ahogy a filmben is mondják:

„A múltad ne határozza meg, hogy ki vagy, de legyen része annak, akivé válni akarsz.”

Nia Vardalos egy másik Görögországban forgatott filmvígjátéknak, a Görögbe fogadva című filmnek is főszereplője volt.

A film Görögörszág csodálatos, ikonikus tájain viszi keresztül minket, miközben a folyton elégedetlen főszereplő, az idegenvezető Giorgia a teljes káoszon keresztül, rendhagyó útitársai segítségével felfedezi és megtalálja a saját „kefi”-jét, amit a görögök a sajátos életszeretetüknek, életenergiájuknak vallanak.

A filmben megjelenített utazás tulajdonképen egy szimbolizált önismereti utazás az egész csoport számára, ahogyan azt a filmből elhíresült idézet is mondja:

„Nem az út számít, hanem hogy kivel teszed meg.”

Hangolódj velünk Te is a fenti filmekkel és biztosítsd jegyed még ma július 14.-i görög estünkre !

Belecsapunk egy igazi görög táncba, Papavasziliu Philipasz lesz segítségünkre az első görög tánclépések elsajátításban, az autentikus élőzenéről pedig a 4 tagú Pasatempos – Πασατέμπος együttes gondoskodik majd. 

4 különböző görög étel-menüvel és valódi mediterrán italokkal várunk. A jegyek közel fele már elkelt, siess, ne maradj le !

Részletes program, jegyvásárlási lehetőség és minden info egy helyen itt! >

12
jún
2018

Vélemény, hozzászólás?

Keresés…

Google Cégem vélemények

Hajnalka Klovárics
Hajnalka Klovárics
12:17 22 May 19
Undorító ételt küldtek. Azt megértem, hogy nincs friss saláta, de akkor miért nem mondják? Ehelyett keserű és büdös ételt küldtek, jól meglocsolva olajjal, hogy hátha úgy nem érezni.... Maréknyi fonnyadt fejes saláta, apró szelet félig nyers csirkemell, némi sajt és fél liter öntet. Ez volt a Cézár sali jattal együtt 2ezerért. A kukába dobtuk. Sajnálom, hogy innen rendeltem, többet nem teszem.read more
teglas veronika
teglas veronika
17:41 17 May 19
Először és utoljára rendeltem. A lazac sült zöldségekkel nem olcsóért a kukában landolt. Ehetetlen, ömlött róla a zsír ,ha lecsepegtettem volna róla, egy heti adag bundás kenyeret kisüthettem volna benne. Ha lehetne mínusz öt pontot adnék.read more
Zoltán Deme
Zoltán Deme
17:50 29 Apr 19
Eddig tobbszor ettunk innen, mert bar dragak, de finomak voltak az etelek. A mai volt az utolso csepp a poharban. Rendeltunk Romelos Quesadillat es Makos gubat. Elobbiben kb semmi hus nem volt, sajt gusztustalanul sok, egy kis pizza szosszal keverve, mindez 2.430Ft-ert?! Makos guba fele szetazva, masik fele kőkemeny, szinte ingyen, 1.145Ft-ert. Telefont nem veszik fel... remelem azt aki ezt el merte kuldeni Nekunk csuklikread more
Hegedűs Gábor
Hegedűs Gábor
16:49 28 Apr 19
Üdv! Nos nekem nagyon bejött ez a mai családi pizza. Akciós volt, de nem spórolós. Gyönyörűen volt megsütve alul-felül. Szóval na, csak így tovább! Piros pont az egész csapatnak.read more
Sandorne Szabo
Sandorne Szabo
13:42 26 Apr 19
Nagyon előzékenyek voltak és az ennivaló igazá finom és rengeteg volt. A terítés kifogástalan,ízléses és az alkalomhoz illő volt.read more
See All Reviews