BIZTONSÁGOS, ÉRINTÉS MENTES KISZÁLLÍTÁS. BANKKÁRTYÁS FIZETÉS A WEBOLDALON.

10% TÖRZSVÁSÁRLÓI KEDVEZMÉNY ONLINE RENDELÉSKOR!

  • Comments (0)

„Táncolni kell,uram. A zene majd csak megjön valahonnan.”

Zorba, a görög – Senkinek sem kell bemutatni ezt a ’60-as években forgatott filmet.

Az Anthony Quinn által megformált Alexis Zorba alakja kijózanító betekintést ad a valódi görögök népi temperamentumába.
A táncuk pedig . . . semmihez sem hasonlítható. Nincs olyan, akinek a jellegzetes görög zene hallatára lelki szemei előtt meg ne jelennének a híres tánclépések, a tengerparton szirtakit járó görögök.

A film összességében a görög pozitív gondolkodás lényegét tanítja meg nekünk,  hogy mindig az élet napos oldalát nézzük és mindig, mindent teljes szívvel és erőbedobással csináljunk.

Szó sincs róla, hogy a film egy vígjáték lenne, kőkemény dráma, melynek megnézését Neked is szívből ajánljuk! Zorba tanítása a pozitív gondolkodás felé fordítja a gondolkodásmódodat, egy teljesen új világba nyit kaput neked:

„Megvan magában minden, csak egy kis őrültség hiányzik. Különben mi értelme van az életnek?”

Ez a jellegzetesen görög életfelfogás más ismert filmnek is szolgált tartalmul:

Nézzük mindjárt a 2001-es Bazi nagy görög lagzit, amikor a görög családba egy amerikai fiú házasodik be, Chicagoban. A család szerint kétféle meber létezik: a görög és aki görög szeretne lenni. Vagy mégsem? Itt aztán elszabadul a pokol! Nincs mese: az apának el kell viselnie az amerikai fiút, a srácnak pedig el kell viselnie új családja tagjait. A főszereplőnek, a Nia Vardalos által eljátszott Toulának kell szembesülnie az élet egyik legnagyobb feladadával: az elfogadással. Elfogadni, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást és elfogadni, hogy az élet egy folyamatos változás, ahogy a filmben is mondják:

„A múltad ne határozza meg, hogy ki vagy, de legyen része annak, akivé válni akarsz.”

Nia Vardalos egy másik Görögországban forgatott filmvígjátéknak, a Görögbe fogadva című filmnek is főszereplője volt.

A film Görögörszág csodálatos, ikonikus tájain viszi keresztül minket, miközben a folyton elégedetlen főszereplő, az idegenvezető Giorgia a teljes káoszon keresztül, rendhagyó útitársai segítségével felfedezi és megtalálja a saját „kefi”-jét, amit a görögök a sajátos életszeretetüknek, életenergiájuknak vallanak.

A filmben megjelenített utazás tulajdonképen egy szimbolizált önismereti utazás az egész csoport számára, ahogyan azt a filmből elhíresült idézet is mondja:

„Nem az út számít, hanem hogy kivel teszed meg.”

Hangolódj velünk Te is a fenti filmekkel és biztosítsd jegyed még ma július 14.-i görög estünkre !

Belecsapunk egy igazi görög táncba, Papavasziliu Philipasz lesz segítségünkre az első görög tánclépések elsajátításban, az autentikus élőzenéről pedig a 4 tagú Pasatempos – Πασατέμπος együttes gondoskodik majd. 

4 különböző görög étel-menüvel és valódi mediterrán italokkal várunk. A jegyek közel fele már elkelt, siess, ne maradj le !

Részletes program, jegyvásárlási lehetőség és minden info egy helyen itt! >

12
jún
2018

Vélemény, hozzászólás?

Keresés…