BIZTONSÁGOS, ÉRINTÉS MENTES KISZÁLLÍTÁS. BANKKÁRTYÁS FIZETÉS A WEBOLDALON.

10% TÖRZSVÁSÁRLÓI KEDVEZMÉNY ONLINE RENDELÉSKOR!

  • Comments (0)

Klímaváltozás ide vagy oda, idén nyáron eddig még nem volt hőségriadó.

Július második fele van, most azonban -ha lehet hinni a híreknek – minket is utolér a tartós hőség.  A középhőmérséklet tartósan 25C fok fölé emelkedik és ez napokig így is marad.  Napközben nem ritkán 36C fok fölé is kúszhat majd a hőmérő higanyszála és esténként sem csökken sehol 21C fok alá. A rádióban, tv-ben is halljuk majd, hogy elsőfokú, másodfokú… harmadfokú riasztást rendelnek el.
De ki?
És mit jelent ez pontosan?

  • Az I.-fokú figyelmeztetést akkor rendeli el az országos tisztifőorvos, ha a napi középhőmérséklet eléri vagy meghaladja a 25C fokot.
  • A II.-fokú figyelmeztetést akkor rendelheti el, ha ez a 25C fok feletti középhőmérséklet legalább 3 napon keresztül megmarad
  • A III.-fokú figyelmeztetést akkor rendelheti el, ha a napi középhőmérséklet 27C fok fölé is mehet és ez legalább 3 napig állandósul.

Ezekre a figyelmeztetésekre azért van szükség, mert a tartósan magas hőmérséklet egészségügyi kockázatokat jelent, így indokolt, hogy az ellátó intézmények felkészülhessenek, önkormányzatok tájékoztatást adhassanak, munkáltatók jobban odafigyelhessenek a dolgozóikra és a családok is fokozottan törődjenek ilyenkor idősebb, kiskorú vagy krónikusan beteg hozzátartozóikkal.

Nyilván az élet ezeken a napokon sem állhat meg, munkába kell menni, tenni kell kötelezettségeinket, utazunk, bevásárolunk, eszünk . . . .de főzni azért biztosan nem esik majd jól még Neked sem ebben a hőségben.

Ha csak erre járnál….., a buszmegállóban várakoznál …..a hőségben, ne ácsorogj kint. Térj be hozzánk egy pár perc hűsölésre és még egy limonádéval is megajándékozunk. Semmit sem kell fizetned, szeretettel látunk.

A következő napokban is várunk benneteket nagy-nagy szeretettel és klimatizált éttermi helyiségünkkel Újpesten.

A megfáradt nap után vagy egy szabadságon töltött, akár strandolással telt nap után térjetek be hozzánk egy meleg, friss, házias ételre s mi garantáljuk, csak az étel lesz meleg.

 

Foglalj asztalt és hűtsd le magad nálunk, most:

Sikeres foglalás esetén átirányítjuk Önt egy nyugtázó oldalra!

 

28
Júl
2018

Vélemény, hozzászólás?

Keresés…